woensdag 31 juli 2013

Cargo Broek

Met de Eva-dress nog vers in het geheugen trakteer ik u vandaag al op een nieuwe-je-kan-er-alle-kanten-mee-op tutorial.

Deze keer eentje voor de jongens.  Heb je een meisje dan vind je hiervoor doorgaans heel gemakkelijk patroontjes om te maken.  Maar heb je een jongen dan wordt het al knap lastig om én iets leuk én iets gratis te vinden op het wereldwijdeweb.
Met dit in het achterhoofd ging ik dus op zoek naar iets leuk, ik stootte op wat toffe dingen, maar ofwel bestond het maar in 1 maat, ofwel viel het onder de noemer "niet-echt-mijn-ding".

Het leuke aan de cargo is dat je hem in eender welke maat kan maken.
Ik maakte hem voor mijn kleine-grote man.

In jeans, lekker voor de winter, want mijnheer heeft echt al veel te veel zomerstuff.
In de tutorial wordt hij afgewerkt met elastiek, en een nepgulp, ik volgde deze braaf, hoewel "volgen" gewoonlijk niet echt in mijn aard ligt, dit geeft aan dat ik impressed genoeg ben van de tuto.

Mijn man stond altijd heel sceptisch tegenover mijn naaikunsten, hij vond het, op mijn mislukkingen na, altijd wel mooi, maar voor hem iets maken?  Oh nee.
Een cargo ziet hij wel zitten, of dit vooral is omdat hij het een mooie broek vindt, dan wel omdat hij geen enkel exemplaar meer heeft, dat laat ik even in het midden.
Ik deel binnenkort graag het exemplaar met jullie, kwestie van nog enkele "afwerkingen" te doen aan de broek.
De grote-mannen-cargo werk ik af met een echte tailleband, en knopensluiting.  Elastiek en nepgulp zou een beetje gek zijn :)

tot slot deel ik nog graag de tutorial met julie, deze bestaat uit 3 delen, is in het Engels, maar door de vele foto's, heel gemakkelijk te volgen.

Veel plezier en ik ben alvast benieuwd naar jullie exemplaar

Deel 1 : Het tekenen van het patroon
Deel 2 :  Het in elkaar zetten van de broek
Deel 3 : Afwerking van de broek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten